Пръстен с кабошон гранат в сребърен обков
Пръстен с кабошон гранат в сребърен обковВашето бижу пристига в елегантна опаковка със сертификат за качество.

Пръстен с кабошон гранат в сребърен обков

78.00 лв.

Категория: Етикет: Размери: 54 Цвят: Тъмно червен Обработка: Кабошон Тегло: 4 гр. Материал: Сребро 925 Лице: Височина на халката - 1.2 см.; диаметър на камъка - 0.9 см. ID: 2314RVM30

Описание на продукта:

Понятието „гранат“ обединява група полускъпоценни камъни с различни цветове, но със сходен химически състав. Основните представители на тази група са пироп, родолит, алмандин, гросулар, хесонит, андрадит, спесартин, уваровит и др. Въпреки че гранатите могат да бъдат открити в почти всички цветове, името им идва именно от красивия червен цвят, който най-често се асоциира с тези камъни.

Гранатът е познат на човека от дълбока древност. Има данни, че мъниста от гранат са използвани като украшения още през бронзовата епоха, а накити с този камък, датиращи от преди 3000 г. пр. н. е. са открити на територията на древен Египет. Древните римляни и гърци са гравирали образите на символи и божества върху талисмани от гранат, а в Талмуда пък се споменава, че по време на потопа Ной е осветявал тъмната нощ с помощта на ярко червен камък – твърди се, че става дума именно за гранат.

В днешно време се твърди, че гранатът предпазва и енергизира. Този камък дава сила, мощ и целеустременост. Помага на носещия го да достига целите си, както и да добие по-дълбоко разбиране за себе си и за околните. Вдъхва страст и вдъхновение. Укрепва любовта и подобрява междучовешките отношения. Смята се, че гранатът помага при депресия, емоционално изтощения и инсомния. Засилва мускулатурата на тялото и подобрява тонуса.

Гранатът е прекрасен подарък между влюбени, символизиращ трайна, силна и страстна обич. Традиционен подарък е за 2-рата, 6-тата и 19-тата годишнина от сватбата. Това е камъкът на месец януари, което го прави идеален талисман за всички, родени през първия месец от годината. Въздействието му е изключително силно и при представителите на зодия Лъв, Козирог, Водолей, Телец и Скорпион.

Научете повече за граната ТУК.


Споделете
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr