КОЛЕДНО НАМАЛЕНИЕ!
Сребърен пръстен с едър фасетиран гранат
Сребърен пръстен с едър фасетиран гранатВашето бижу ще пристигне в елегантна опаковка TEZZOR и със сертификат за качество.

Сребърен пръстен с едър фасетиран гранат

98.00 лв. 88.00 лв.

Изчисти избора
Категория: Етикет: Размери: 54, 60 Цвят: Тъмно червен Обработка: Фасетиран Тегло: 6.3 гр. Материал: Сребро 925 Лице: 2 см. х 2 см.; Диаметър на камъка - 1.4 см. ID: 2314RVM93H/I

Описание на продукта:

Понятието „гранат“ обединява група полускъпоценни камъни с различни цветове, но със сходен химически състав. Основните представители на тази група са пироп, родолит, алмандин, гросулар, хесонит, андрадит, спесартин, уваровит и др. Въпреки че гранатите могат да бъдат открити в почти всички цветове, името им идва именно от красивия червен цвят, който най-често се асоциира с тези камъни.

Гранатът е познат на човека от дълбока древност. Има данни, че мъниста от гранат са използвани като украшения още през бронзовата епоха, а накити с този камък, датиращи от преди 3000 г. пр. н. е. са открити на територията на древен Египет. Древните римляни и гърци са гравирали образите на символи и божества върху талисмани от гранат, а в Талмуда пък се споменава, че по време на потопа Ной е осветявал тъмната нощ с помощта на ярко червен камък – твърди се, че става дума именно за гранат.

В днешно време се твърди, че гранатът предпазва и енергизира. Този камък дава сила, мощ и целеустременост. Помага на носещия го да достига целите си, както и да добие по-дълбоко разбиране за себе си и за околните. Вдъхва страст и вдъхновение. Укрепва любовта и подобрява междучовешките отношения. Смята се, че гранатът помага при депресия, емоционално изтощения и инсомния. Засилва мускулатурата на тялото и подобрява тонуса.

Гранатът е прекрасен подарък между влюбени, символизиращ трайна, силна и страстна обич. Традиционен подарък е за 2-рата, 6-тата и 19-тата годишнина от сватбата. Това е камъкът на месец януари, което го прави идеален талисман за всички, родени през първия месец от годината. Въздействието му е изключително силно и при представителите на зодия Лъв, Козирог, Водолей, Телец и Скорпион.

Научете повече за граната ТУК.


 

Забележка: Поради естеството и големината на тези натурални гранати са възможни вариации в цвета, както и мътности и малки включвания, видими най-вече във вътрешността на камъка. 


Споделете
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr