Posted on Leave a comment

Как да изберем бижу за подарък?

От древни времена бижуто е предпочитан дар, символизиращ уважение, преклонение, преданост и обич. Красиви накити и скъпоценни камъни са разменяни между могъщи владетели в знак на мир, а бижу, подарено от мъж на дамата на сърцето му е обещание за любов още от античността.

До днес бижутата със своята красота, елегантност и символика, остават любим подарък, подходящ за почти всеки повод и момент. Изборът обаче не винаги е лесен. Затова в тази статия ще се опитаме да ви дадем някои насоки и предложения при избор на бижу за подарък за близка приятелка, любима или друга дама, на която бихте желали да засвидетелствате уважение и топли чувства.

1. Стилът на дамата…и съответно, на бижуто

Съобразете подаръка си с бижутата, които сте забелязали, че получателката носи или пък с нейния гардероб и лайфстайл. Ако става дума за елегантна бизнес дама, която се облича според строг корпоративен дрескод, бихме препоръчали да се спрете на стилни изчистени обеци:


Това, че бижутата за офиса трябва да са дискретни и изчистени не означава обаче, че не може да изберете бляскаво бижу, подходящо за вечерно излизане и официален повод. Жените често са склонни да си набавят сами аксесоарите, от които имат нужда в ежедневието, но да се ограничават от закупуване на непрактично бижу, въпреки че им харесва. Подаръкът, от друга страна, не е задължително да е практичен.


Ако дамата е артистична и свободомислеща натура, не се притеснявайте да й поднесете по-нестандартно и екстравагантно бижу. Изберете й модел-уникат, също като нея.


Замислете се в какви цветове се облича. Ако е почитателка на червеното, то за нея идеални са карнеолът, гранатът или мукаитът.

Ако й е любимо лилавото, можете да се спрете върху аметист, чароит или какоксенит.

За привърженичките на синия цвят, подберете бижу със сапфир, халцедон или апатит.


2. Според повода

С едно добре подбрано бижу можете да кажете много повече, от колкото предполагате. Можете да се обясните в любов, да засвидетелствате приятелство или да пожелаете успех.

Полускъпоценни камъни като розовия кварц, синия дантелен ахат и рутиловия кварц символизират любов и отдаденост. Научете кои камъни казват „Обичам те“ ТУК.


Пожелайте късмет в кариерата и бизнес начинанията с цитрин, малахит и гранат.


Отправете пожелание за спокойствие и благоденствие като подберете бижу със соларен кварц, перидот или топаз.


Ако се спрете на пирит в магнетит, тигрово око или ахат подарявате амулет-пазител.


За личност, която се занимава с креативни дейности можете да изберете авантюрин, лабрадорит или оникс, за да пожелаете вдъхновение.


3. Според нейната зодия

Ако дамата се интересува от мистика и астрология, вероятно ще се зарадва на бижу, съобразено с нейната зодия. Дори и по-скептичните представителки на нежния пол от време на време хвърлят по едно око на хороскопа си, дори и само за забавление. Такова бижу носи много лично послание и символика.

Въпреки че за всяка зодия има много на брой подходящи полускъпоценни камъни, ние ще ви дадем по едно предложение.

Вижте кои други полускъпоценни камъни са подходящи за различните зодии ТУК.

Разгледайте всички сребърни бижута с полускъпоценни камъни и изберете идеалния подарък ТУК.

 


 

 


Споделете
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *