Posted on Leave a comment

Щастливите камъни на Огнената Маймуна

tezzor.com-китайски-зодии

Докато по нашите ширини посрещнахме новата 2016 г. преди близо два месеца и вече почти сме забравили, че имаше заря и играхме дунавско хоро, китайската Нова година настъпи на 8 февруари, а именно днес, на 23.02., завършват традиционните тържества по честването й, тъй като посрещането продължава 15 дни.

Както много от нас вече знаят, тази година от китайския календар е годината на Червената огнена маймуна. В китайската традиция също са познати 12 зодиакални знака, но за разлика от западния зодиак, тези знаци се сменят в цикъл от 12 години. Следователно, подвластни на знака на Маймуната са родените през 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 и 2016 (имайте предвид обаче, че ако сте родени през януари 1980, да речем, тоест преди настъпването на Новата година според китайското летоброене, то Вашият знак е Овцата).

Освен на определено животно, различните години са подвластни и на различни елементи – това са петте елемента метал, вода, дърво, огън и земя. Тази комбинация предопределя каква ще е годината (за всички 🙂 ) и каква ще е съдбата на родените през нея. Всъщност е прието да се вярва, че годината на собствената зодия носи най-малко късмет на притежателя от всички останали години в дванадесет годишния цикъл. Затова, за да се противодейства на тази лоша поличба, е прието да се носи талисман в червен цвят, подарен от по-възрастен роднина.

Представителите на знака на Маймуната сe отличават с енергична природа, бърз ум и остър език. Те са магнетични и ексцентрични, лесно печелят симпатиите на околните и са добри лидери. Често обаче могат да бъдат възприети като прикрити и неискрени, както и за прекалени опортюнисти. Вечното им търсене на нещо ново и интересно понякога им пречи да развият талантите си и да напреднат в определена област.

Годината на Огнената маймуна, свързана с този жив и емоционален знак, обещава да е година на промяната, на новото начало, на енергията и волята за живот. Астролозите съветват да не се двоумим да се възползваме от възможностите, които срещнем по пътя си през идните 12 месеца, защото е много вероятно да се увенчаят с успех. Новите начинания са добре дошли, както и новите преживявания. Това е годината, в която трябва да учим, да се развиваме и да пътуваме.

Цветовете, които ще ни носят допълнителен късмет през тази година, както вероятно се досещате, са топлите тонове като различните нюанси на червеното, оранжевото, жълтото, кафявото и златистото. Китайската традиция предвижда също така през годината на Маймуната да се носи светло синьо и бяло за постигане на хармония и баланс.

Полускъпоценните камъни, които можем да изберем като талисмани за късмет са аметист, гранат, карнеол, тигрово око, цитрин, пирит, хаулит, прозрачен кварц, топаз, лагуна лейс ахат и син дантелен ахат. За самите представители на тази китайска зодия пък се препоръчва още перидотът.

Разгледайте всички сребърни бижута с естествени камъни ТУК.

 


Споделете
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *