Posted on

Петте най-популярни полускъпоценни камъни през 2023

Вълшебството на полускъпоценните камъни е безкрайно вълнуващо и неподвластно на времето. Тези природни съкровища притежават уникални цветове, светлина и символика, които ги правят неотразими за ценителите на бижутата и модните ентусиасти.

Представяме ви петте най-популярни полускъпоценни камъни през 2023 година, които впечатляват и вдъхновяват множество хора. Всяко от тези благородни камъни носи със себе си не само красота и изтънченост, но също така притежава силен символичен заряд и привлича с индивидуалността си.

Аметист

Аметистът е изключително популярен полускъпоценен камък в света на бижутерията. Неговата великолепна лилава или виолетова цветова гама придава изтънченост и елегантност на всяко бижу. Той се свързва със спокойствие и духовно развитие, което го прави не само стилно допълнение към тоалетите, но и символ на хармония и защита. Бижута с аметист са предпочитан избор за модните ентусиасти и търсачите на уникалност.

Морганит

Морганитът е благороден камък, който притежава изящество и красота. Неговите нежни розови и прасковени оттенъци придават романтичен и женствен вид на всяко бижу. Морганитът е свързан с любовта и емоционалната хармония, което го прави идеален подарък за специални поводи. Той се отличава със своята изтънченост и се превръща в незаменим аксесоар, който добавя нотка на изисканост и красота към всяка визия.

Цитрин

Цитринът е камък, който се отличава със своите топли, слънчеви нюанси на жълто и златисто. Тези цветове придават енергия и светлина на всяко бижу. Цитринът е свързан с щастие, изобилие и съзидателност, което го прави предпочитан избор за хора, които търсят позитивност и успех. Той се препоръчва като талисман за привличане на благополучие и изпълнение на цели. Цитринът е вдъхновяващ аксесоар, който съчетава стил и символика, допълващи перфектно всяка модна визия.

Тигрово око

Тигровото око е камък, който се отличава със своите златисти и кафяви нюанси. Той придава уникалност и привлекателност на всяко бижу. Тигровото око е символ на сила, стабилност и защита, което го прави предпочитан избор за хора, които търсят вътрешна увереност и баланс. Той се свързва с интуицията и яснотата на мисълта. Тигровото око е стилен и индивидуален аксесоар, допринасящ за модните комбинации.

Оникс

Ониксът е известен със своята черна цветова гама и гладка текстура, които придават на бижутата елегантност и стил. Той привлича положителна енергия и помага за преодоляване на стреса и негативните въздействия. Ониксът е популярен избор за бижута и аксесоари, придавайки им уникален и стилен вид. Той е подходящ както за ежедневието, така и за специални поводи, като винаги привлича вниманието със своята красота и класа.

Всички тези камъни притежават уникална красота и символика, което ги прави предпочитан избор за много хора. Независимо дали сте любител на скъпоценните камъни или търсите перфектния подарък за специален човек, полускъпоценните камъни винаги предлагат широка гама от възможности и вълнуващи изживявания.


Споделете
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Как да се грижим за сребърните бижута

На всеки от нас се е случвало да закупи прелестно сребърно бижу, което с времето да изгуби блясъка и да измени цвета си. Сребърната сплав, използвана в бижутерията, позната като стърлингово сребро с титър 925, се състои от 92.5% чисто сребро и 7.5% други метали, най-често мед. Тази комбинация е наложителна, тъй като среброто е изключително мек материал и в чистия си вид е крайно деликатно и неиздръжливо. Най-вече на тези 7.5% добавени метали обаче се дължи потъмняването на среброто, тъй като те по-лесно реагират с елементи от околната среда като сяра и водород. По-високият титър сребро, 950, който по-рядко може да се срещне в бижутерията, потъмнява малко по-бавно, но е по-податлив на надраскване, изкривяване и наранявания.

Това обаче не означава, че при правилно съхранение и поддръжка сребърните ни бижута не могат да запазят красивият си цвят и блясък (макар с течение на годините неизбежно да се покрият с много фина патина). Ето какво можем да направим, за да се радваме дълго на сребърните си накити:

1. Носете ги! Точно така – оставени дълго време неизползвани, сребърните бижута могат да потъмнеят дори по-бързо, от колкото когато ги носите. Особено ако сте ги оставили на място, където въздушният поток не е ограничен, изложени са на светлина или влага или са в близост до предмети от друг метал.

2. Пазете ги. Избягвайте досега на сребърните бижута с грим, парфюм, препарати за почистване и тн. Сваляйте ги преди къпане или спа процедури.

Сребърен пръстен с едри цветя
Сребърен пръстен с едри цветя

hagerty-jewel-cloth2

3. Забърсвайте ги с памучна кърпа след носене. Потта също може да въздейства на процеса на потъмняване. Може дори да сте забелязали, че в определени периоди бижутата Ви се зацапват по-бързо – смята се, че е възможно стрес, хранене или други навици да променят PH-то на кожата Ви и това да влияе на Вашите сребърни бижута. Затова щом свалите бижуто, забършете го с мека суха кърпа или импрегнирана къпра за бижута.

4. Съхранявайте ги правилно. В идеалния случай, когато не носите сребърните си бижута, те трябва бъдат поставени в плътно затворена кутия (най-добре дървена), а ако може всяко бижу да бъде прибрано в херметизирано пликче – още по-добре. Това обаче не важи за бижутата с перли – те имат нужда да дишат, иначе перлата губи блясъка и красотата си, тъй като се дехидратира. Също така внимавайте бижутата да не са едно върху друго, за да не се надраска сребърната повърхност или вграден камък.

5. Почиствайте ги. Блясъкът на Вашите сребърни бижута ще се запази с редовно нежно почистване. Най-добрият начин за почистване е със специализирани продукти за сребро, като ние препоръчваме кърпа за сребро за редовно, дори ежедневно почистване. В случай на много замърсени бижута, можете да ползвате и баня за сребро -така блясъка на среброто се възвръща за секунди. Но ако Вашето бижу има сложна орнаментация с умишлено патинирани или оксидирани елементи, този метод на почистване може да развали красотата му. В такъв случай, можете да използвате разтвора с памучен тампон и да почистите само тези части, които желаете.

6. А какво ще кажете за почистването на бижутата с домашни средства? Това също е вариант, но трябва да се предприема внимателно. Един от най-популярните методи за почистване е изваряването на бижутата във вода, в която е поставено алуминиево фолио, сода за хляб и сол. Това е подходящ начин за почистване на сребърни накити, стига да нямат вградени естествени или синтетични камъни. Също така, както при варианта с банята за сребро, такова почистване може да премахне търсения патиниран ефект на някои модели. Ами просто натъркване със сода за хляб? Така също можете да почистите среброто, но имайте предвид, че абразивната сода може да го надраска. Пастата за зъби също е вариант, но и тя трябва да се ползва предпазливо и само при бижута без вградени камъни. Като цяло, препоръчваме почистването с подръчни средства единствено за по-изчистени и не толкова ценни накити. И определено не е желателно да почиствате Вашите сребърни бижута с естествени камъни по гореизброените начини.

Среброто е деликатно, но издръжливо. Красотата му изисква грижи, но добре поддържано, то може да ни радва десетилетия наред.

Сребърен пръстен с лапис лазули (лазурит) в орнаментиран обков
Сребърен пръстен с лазурит в орнаментиран обков

Разгледайте всички премиум продукти за почистване на бижута Hagerty ТУК.

Разгледайте всички сребърни бижута с естествени камъни и минерали ТУК.


Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Перлата – кралицата на моретата

[ezcol_3fifth]Въпреки че перлата всъщност не е камък, в продължение на векове тя е считана за една от най-големите скъпоценности, наравно с диаманта, рубина, сапфира и изумруда. Това е така, защото дивите перли, достатъчно големи, симетрични и добре оформени, за да се ползват като накит, са изключително редки, а търсенето им – трудно. Затова в днешно време над 99% от перлите, използвани в бижутерията, са култивирани перли, които се отглеждат в мидени плантации. Те се образуват, когато в подбрани видове миди се постави миниатюрно парченце черупка, което дразни вътрешността на мидата и тя го обвива със седеф (в природата това се случва, когато в мидата случайно попадне песъчинка или друг твърд предмет). Формирането на перлата, дори и в контролирана среда, може да отнеме години, затова перлата остава ценно и търсено украшение.

Макар да смятаме, че култивирането на перли е сравнително нова практика, има данни, че опити за отглеждане на перли са правени в Китай още през 13-ти век. Истинския бум на култивираните перли обаче идва едва през 30-те години на 20-ти век, когато се установява, че някои видове сладководни миди могат да произвеждат сравнително бързо голям брой качествени и красиви перли. Въпреки че след това се откриват и много соленоводни миди, които се използват успешно за отглеждане на перли, сладководните перли продължават да доминират перлената индустрия.[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Сребърен пръстен с перли в орнаментиран обков
Сребърен пръстен със сладководни култивирани перли в орнаментиран обков. Вижте го.

[/ezcol_2fifth_end][ezcol_2fifth]

Сребърен комплект нежно колие и обеци с перли
Сребърен комплект със сладководни култивирани перли. Вижте го ТУК.

[/ezcol_2fifth] [ezcol_3fifth_end]Има данни, че перлата е позната на човека още от преди 5000 години и е била почитана от почти всички култури по света. Затова за нея до ден днешен се носят митове и предания. В древни времена китайците са вярвали, че перлите се създават в пастта на дракон и за да ги получиш, трябва да убиеш дракона . Затова също така са смятали, че пазят от огън и изгаряне.

За древните римляни и египтяни перлите са били символ на най-висок обществен статус. Легендата разказва, как Клеопатра стрила перла на прах и я изсипала във виното си, за да демонстрира силата си на владетел и богатството на царството си. За Калигула пък се твърди, че когато е провъзгласил коня си за консул, го е закичил с пищно перлено бижу. През годините на Ренесанса в някои Европейски държави дори са съществували закони, които са постановявали, че само благородниците имат право да носят перли, макар временно цената им да е била по-ниска.

Японците от своя страна казват, че перлите са сълзите на магични същества като нимфи и русалки, а гърците – че са сълзите на боговете. Затова е любопитно, че в някои култури перлата се смята за неподходящ подарък и лош избор за сватбено бижу, тъй като носи тъга, а в други именно това е традиционният сватбен дар, защото носи на булката радост.  Перлата е особено важна част от сватбата в Хиндуистката култура, тъй като легендата гласи, че бог Кришна е извадил първата перла на света от дълбините на океана, за да я подари за сватбата на дъщеря си като символ на любов, чистота и вечен съюз. Древните елини пък са украсявали облеклото на булката с бисери, за да не проронва нито една сълза.[/ezcol_3fifth_end][ezcol_3fifth]В днешно време перлите остават символ на чистота, невинност, лоялност и любов. Смята се, че привличат богатство и щастие и пазят от беди. Нежната им енергия подобрява междучовешките и семейните отношения и носи спокойствие и баланс. Вярва се, че вдъхват мъдрост и помагат за вземане на правилни решения.

Перлите и перленият прах от векове се използват и за лечение. В Китай стрити перли се поставят в козметика за лице за чиста и сияйна кожа. Разтворен във вода, перленият прах помага на храносмилането, засилва метаболизма и подпомага регенерацията на тъканите. Литотерапевтите препоръчват перлите при заболявания на белите дробове и дихателните пътища като астма и хроничен бронхит. Полезни са също при проблеми с бъбреците и за регулиране на киселинността в организма. Тъй като перлата се свързва с луната се смята, че е енергията й е особено благотворна за дамите като подпомага хормоналния баланс, лесно зачеване, безпроблемна бременност и раждане.

Перлените бижута са прекрасен подарък за булка и се даряват също за 3-тата, 12-тата и 30-тата годишнина от сватбата. Това е камъкът на месец юни, а бижутата с перли са особено подходящи за представителите на зодия Близнаци и Рак. За перлените накити трябва да се знае, че за да се запази красотата на бисерите, те трябва да се носят често, да имат досег с кожата, а при съхранение да имат достъп до кислород.

[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Филигранен сребърен пръстен с перла
Филигранен сребърен пръстен със сладководна перла. Вижте го ТУК

[/ezcol_2fifth_end]

Интересен факт: Охридските бисери всъщност не са естествени (нито култивирани) перли. Те не растат в мида, а са изцяло произведени от човешка ръка. За разлика от много имитационни перли, в които се използва стъкло, пластмаса и други неорганични продукти, охридските перли са изцяло органични като се твърди, че за създаването им се използват люспи от риба. Точната технология е известна единствено на две семейства, Талев и Филеви, които произвеждат охридски перли от началото на 20 век насам.

Разгледайте всички сребърни бижута с култивирани сладководни перли ТУК.

Вижте всички сребърни бижута с естествени полускъпоценни камъни ТУК.


 

[ezcol_1half]

Сребърни обеци с кабошони лунен камък на винт
Разгледайте всички сребърни бижута с лунен камък ТУК.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Обеци с розов кварц в сребърен обков
Разгледайте всички сребърни бижута с розов кварц ТУК.

[/ezcol_1half_end]

 
Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Как да използвате нашите специални промоционални кодове

Ако сте регистрирани за нашия онлайн бюлетин, вероятно понякога получавате специалните промоционални кодове за отстъпка, с които се стараем да радваме клиентите си (ако пък не получавате нюзлетъра ни, но искате да се възползвате от промоциите ни, регистрирайте се ТУК – автоматично ще получите код за 5% отстъпка). Вижте как да използвате Вашия промоционален код:

Това е страницата с Вашата виртуална количка, в която сте поставили желания продукт. Под него ще видите поле за прилагане на промо код.

cart

 

Въведете Вашия промоционален код в посоченото поле и натиснете бутона „Прилагане на промо код“.

cart2

 

Voila! Вашият промо код вече е приложен и можете да видите отстъпката, която Ви носи и крайната цена на Вашата поръчка. Ако сте доволни от избраните продукти, можете да преминете към финалната стъпка на поръчката, като изберете „Продължаване с поръчката“.

cart3

 

На следващата страница, където попълвате Вашите данни за доставка и финализирате поръчката си, отново можете да Видите намалението от приложения промо код.

cart4

 

В случай, че сте стигнали до финалната страница на поръчката и сте пропуснали да въведете своя код, няма проблем – в синьо каре най-отгоре ние Ви подсещаме. Кликнете върху него и отдолу отново ще се появи поле, в което можете да въведете Вашия код. След като сте попълнили Вашите данни за доставка, остава единствено да натиснете бутона „Поръчка“ и да очаквате наш сътрудник да се свърже с Вас, за да уточните деня за доставка.

cart5

 

Ако сте спазили всички стъпки до тук и въпреки това не успявате да приложите Вашия код, няма проблем. Напишете в „Бележки към поръчката“ кода – ние ще го приложим вместо Вас. Ако пък вече сте направили поръчката, но се притеснявате, че отстъпката Ви не е регистрирана, пишете ни на info@tezzor.com или ни се обадете на тел. 0878 175 455 и ние ще я калкулираме.

 
Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Розовият кварц – камъкът на нежната обич

[ezcol_3fifth]Розовият кварц е една по-редките разновидности на макрокристалния кварц (към който спадат още аметист, цитрин, опушен кварц, планински кристал, рутилов и тумалинов кварц, и др.). Както името говори, неговата разцветка варира от много бледо розово до по-тъмни розово-оранжеви тонове, дължащи се на присъствието на титан и желязо. Лустрото е стъклено, а камъкът е най-често полупрозрачен и мътен, в по-редки случаи напълно прозрачен, като редовно се наблюдават включвания, вътрешни пукнатини и облачета. Въпреки че в древността някои от основните находища на розов кварц са били в Шри Ланка (от там камъкът е стигал чак до Римската империя, където е бил високо ценен), днес най-големите източници са Бразилия и Мадагаскар, като по-малки количества се добиват още в Индия, САЩ, Мозамбик, Намибия, Русия и Чехия.

От векове розовият кварц е известен като камък на любовта. Една от многобройните легенди, които красотата му е вдъхновила, разказва за вълнуващата любов между Афродита и Адонис. Аферата разгневила съпруга на богинята, Арес, който се въплътил в образа на див глиган и нападнал любовника. Афродита се притекла на помощ на любимия си и се наранила на шипков храст. Докато прегръщала умиращия Адонис, кръвта им се смесила и капнала върху къс прозрачен планински кристал и го оцветила в нежните тонове на розовия кварц. Зевс обаче се смилил и отредил Адонис да прекарва само половината от годината в Света на мъртвите, за да може през останалите шест месеца влюбените да бъдат заедно. Така розовият кварц се превръща в символ на вечна любов и отдаденост, която превъзмогва всяко изпитание.[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Сребърен пръстен с розов кварц
Сребърен пръстен с розов кварц. Вижте го ТУК.

[/ezcol_2fifth_end]

[ezcol_2fifth]

Сребърен медальон с розов кварц и гранат
Сребърен медальон с розов кварц и гранат. Вижте ТУК.

[/ezcol_2fifth] [ezcol_3fifth_end] Това е камъкът и на египетската богиня Изида, покровителка на живота, брака и семейството. Според легендите, Изида е използвала розовият кварц като извор на вечна младост, красота и любов. Има също данни, че в китайската и тибетската култура още през 600 г. пр. н. е. този кристал се е ползвал като амулет за обич.

И днес розовият кварц продължава да се използва като талисман за любов. За разлика от граната и рубина (които също са сред най-популярните камъни на любовта – на пламенната и страстната любов), енергията на розовият кварц вдъхновява нежност и отдаденост, търпение и доброта, честност и прошка, обич към себе си, към живота и към света. Това е камък на най-красивите емоции, познати на сърцето – съпричастност, състрадателност, грижа, благодарност и удовлетвореност. Силата му не се ограничава единствено с физическата или романтичната любов, а обхваща много по-широк спектър от емоции и духовни преживявания. Притежава деликатна и хармонизираща енергия, която помага на притежателя му да отвори душата си, за да може истински да преживява света, да дава и да получава обич.

Розовият кварц носи емоционално равновесие, помага на собственика си да преживее мъка или тежък момент, да се пребори с чувство на страх, обида или разочарование. Сплотява семейството и помага за градивна комуникация и взаимно разбиране. Позволява ни да ценим както близките си, така и самите себе си, както и да придобием по-ясно осъзнаване за стойността на живота.

[/ezcol_3fifth_end]

[ezcol_3fifth]Литотерапевтите препоръчват розовия кварц в случай на физическо или психическо претоварване и стрес. Този камък има благотворно влияние и върху сърдечната и кръвоносната система, успокоява сърдечния ритъм, нормализира кръвното налягане. В момент на напрежение допирът му носи увереност и спокойствие. Твърди се, че помага за скоростно заздравяване на рани и заличаване на белези. Полезен е за кожата, ноктите и косата. За дамите това е един от камъните, които нормализират работата на репродуктивната система, помагат за безпроблемна бременност, леко раждане и бързо възстановяване.

Розовият кварц е прекрасен подарък за любим човек. Също така е и традиционен дар за втората и петата годишнина от брака.

Зодиите, най-чувствителни към нежната енергия на този камък са козирог, телец, везни, рак и скорпион.

 

Разгледайте всички сребърни бижута с натурален розов кварц ТУК.

Вижте всички сребърни бижута с естествени полускъпоценни камъни ТУК.

[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Обеци с розов кварц в сребърен обков
Обеци с розов кварц в сребърен обков. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_2fifth_end]


Може също да Ви хареса…

[ezcol_1half]

Голям сребърен пръстен с фасетиран празиолит (зелен аметист)
Вижте всички сребърни бижута с празиолит.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Пръстен с пренит в сребърен обков
Вижте всички сребърни бижута с пренит.

[/ezcol_1half_end]

 

 

 
Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Гранатът – камък на силата, любовта и завръщането

[ezcol_3fifth]

Понятието „гранат“ обединява група полускъпоценни камъни с различни цветове, но със сходен химически състав и кристална решетка. Основните представители на тази група са пироп, родолит, алмандин, гросулар, хесонит, андрадит, спесартин, уваровит и др. Алмандинът е най-разпространеният и често използваният в бижутерията гранат. Цветовете му могат да варират между оранжево-кафяво и наситено червено, а твърдостта му е по-висока от тази на останалите представители на гранатите.  Пиропът, макар по-рядък, също често се използва в ювелирното изкуство и е единственият гранат, който не съществува в други цветове освен в наситено червено. Яркото му оцветяване е особено забележително при по-малките камъни, докато при по-едрите цветът може да изглежда особено тъмен или дори черен. Родолитът е комбинация от пироп и алмандин и за него е характерен розово-лилав отенък. Именно от гръцката дума за „роза“ идва и името му. Хесонитът е разновидност на гросулара, но за разлика от повечето такива гранати, които носят зелен цвят, той е известен с топлия си меден или канелен цвят. Друга разновидност на гросулара е цаворитът – рядък и ценен гранат с наситен светлозелен цвят, кръстен на природния парк Цаво на границата между Танзания и Кения, където за пръв път е намерен.

Въпреки че гранатите могат да бъдат открити в почти всички цветове, името им идва именно от красивия червен цвят, който най-често се асоциира с тези камъни. Корените на английската дума „garnet“ (гранат), използвана през 14 век за тъмен нюанс на червеното, идва от латинското „granatus“ (семе), от където идва и името на нара „pomum granatum“, чиито семена напомнят на кристали гранат.

[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Сребърни обеци с фасетирани едри гранати
Сребърни обеци с фасетирани едри гранати пироп. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_2fifth_end][ezcol_2fifth]

Нежен сребърен комплект обеци и висулка с гранати
Сребърен комплект с алмандин гранат. Вижте го ТУК.

[/ezcol_2fifth] [ezcol_3fifth_end]

Гранатът е познат на човека от дълбока древност. Има данни, че мъниста от гранат са използвани като украшения още през бронзовата епоха, а накити с този камък, датиращи от преди 3000 г. пр. н. е. са открити на територията на древен Египет, където са били предпочитана скъпоценност на фараони и военни, тъй като това е бил камъкът на Сехмет, богиня на войната, но и на изцелението. Вярвало се е, че кристалът дава сила, предпазва от беди и осъществява връзка с божественото. Древните римляни и гърци са гравирали образите на символи и божества върху талисмани от гранат, а Платон дори e наел римски майстор да пресъздаде собствения му портрет върху красивия камък. Воините са влизали в битка с амулети от гранат като са смятали, че ще ги предпазят от опасност, ще помогнат на раните им да заздравеят и ще ги върнат невредими у дома. В Талмуда пък се споменава, че по време на потопа Ной е осветявал тъмната нощ с помощта на ярко червен камък – твърди се, че става дума именно за гранат, за който се е вярвало, че помага на изгубилия се да открие верния път, както и че носи напътствие от божествени сили. Гранатът също така e и един от дванатдесетте драгоценни камъка, поставени върху нагръдника на първосвещеника Аарон, изработен според указанието, което Господ е дал на Мойсей.

В древна Елада гранатът (както и нарът) е бил също любим символ на влюбените. Както Хадес дава на Персофона нар, когато тя напуска подземното царство, и я призовава да се завърне бързо при него, така се е вярвало, че гранатът укрепва любовта дори и при раздяла и помага на влюбените отново да открият път един към друг.

[/ezcol_3fifth_end]

[ezcol_3fifth]

В днешно време се твърди, че гранатът предпазва и енергизира. Този камък дава сила, мощ и целеустременост. Помага на носещия го да достига целите си, както и да добие по-дълбоко разбиране за себе си и за околните. Вдъхва страст и вдъхновение. Укрепва любовта и подобрява междучовешките отношения.

Смята се, че гранатът помага при депресия, емоционално изтощения и инсомния. Засилва мускулатурата на тялото и подобрява тонуса. Оказва благотворно влияние върху сърдечната, кръвоносната и кожната система. При жените подобрява хормоналния баланс и облекчава предменструалния синдром. Повишава либидото.

Гранатът е прекрасен подарък между влюбени, символизиращ трайна, силна и страстна обич. Традиционен подарък е за 2-рата, 6-тата и 19-тата годишнина от сватбата.

Това е камъкът на месец януари, което го прави идеален талисман за всички, родени през първия месец от годината. Въздействието му е изключително силно и при представителите на зодия Лъв, Козирог, Водолей, Телец и Скорпион.

[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Сребърни обеци с гранати на винт
Сребърни обеци с гранати на винт. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_2fifth_end]

Разгледайте всички сребърни бижута с естествен гранат ТУК.

Вижте всички сребърни бижута с полускъпоценни камъни ТУК.


[ezcol_1half]

Масивен сребърен пръстен с аметист
Разгледайте всички сребърни бижута с естествен аметист ТУК.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Сребърен филигранен пръстен с перидот
Разгледайте всички бижута с естествен перидот ТУК.

[/ezcol_1half_end]

 
Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Ахат – камъкът на хармонията

Принадлежащ към групата на кварцовете, ахатът е вид халцедон, отличаващ се със своите многоцветни рисунъци. В зависимост от шарките и обагрянето си, ахатът е условно разделен на множество подвидове. Името си дължи на гръцкия философ Теофраст, ученик на Платон и Аристотел, който намира камъка до река Ахатес (днес р. Дрило) на о. Сицилия около 400 г. пр. Хр.

[ezcol_3fifth]Ахатът обаче е един от камъните, познати и използвани от човечеството от най-дълбока древност – далеч преди гръцката цивилизация. Религиозни и декоративни артефакти от ахат могат да бъдат датирани още от 20 000 г. пр. Хр. По-късно ахатът е бил любим амулет на вавилонските лечители, които са го поставяли във водата на заболелите от треска. В Персия този камък е бил ценно притежание за моряци и корабни капитани, тъй като се е вярвало, че може да предотврати бури и несполуки по море. Арабите са били убедени, че може да ги спаси от жажда в пустинята, а също и че засилва връзката им с божественото. Древните римляни и гърци пък са го смятали за талисман, даряващ сила и предпазващ от беди – затова на нагръдниците на воините често са откривани елементи от ахат. От византийските владетели чак до Ренесанса, сред аристокрацията ахатът, и особено купите от ахат, се превръща и в колекционерска страст. Още около 100 г. пр. Хр. Митридат, цар на Понт, събира зашеметяваща колекция от близо 3000 купи от ахат. Части от колекциите на знаменити владетели от древността до 19 век все още могат да се видят в музеите по цял свят.

В днешно време се вярва, че ахатът трепти на по-ниски честоти от повечето камъни и минерали и има силно успокояващо, хармонизиращо и стабилизиращо въздействие. Всеки от многобройните видове ахати помага за постигане на физически и душевен баланс, но и всеки вид има свои собствени качества и характеристики.[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Сребърен пръстен с розов ботсвански ахат
Сребърен пръстен с розов ботсвански ахат. Вижте го ТУК.

[/ezcol_2fifth_end]Ахатът е прекрасен подарък за 14-та годишнина. Той е подходящ за почти всички зодии, въпреки че влиянието му е най-силно при зодия Блинаци, Скорпион, Дева, Везни, Риби и Козирог.

Ето само някои от любимите ни ахати:[ezcol_2fifth]

Сребърен медальон с лагуна лейс ахат, гранати и перли
Сребърен медальон с лагуна лейс ахат, гранати и перли. Вижте ТУК.

[/ezcol_2fifth] [ezcol_3fifth_end]

1. Лагуна лейс ахат

Това е един от най-ценените видове ахати, добиван в малък периметър от областта Чихуахуа, Мексико. По неговата повърхност природата е изрисувала хиляди сложни форми и орнаментации в безброй нюанси на червено, оранжево, жълто, бяло, сиво и кафяво. Този камък носи радост, щастие и чувство за лекота на душата и съзнанието. Помага за преодоляване на емоционална болка и чувство за загуба. Изостря ума, избистря мисълта и повишава концентрацията, подпомага вземането на сложни решения. Има способността да улеснява общуването и да заздравява междучовешките и семейни отношения.

В литотерапията може да се използва за по-добро усвояване на витамините и минералите от тялото, за стимулиране на функцията на органите и регенерацията на клетките, както и при кожни проблеми.

Този камък е много подходящ амулет за родените под знака на Везни и Скорпион.

[/ezcol_3fifth_end][ezcol_3fifth]

2. Син дантелен ахат

Синият дантелен ахат също е една от редките разновидности на камъка. Той притежава изключително успокояваща и нежна енергия, помага на притежателя си да осмисли и приеме чувствата си, както и да се пребори с дълго подтискан страх, огорчение и мъка. Познат като „Камък на дипломацията“, синият дантелен ахат е особено полезен при преговори, създавайки между събеседниците чувство за уважение и доверие. Притежателят му проявява зрялост и уравновесеност, избягва празнодумие, вслушва се и разбира събеседника.

Подходящ талисман за бременните жени и младите майки, синият дантелен ахат въздейства благоприятно върху хормоналния баланс и подпомага лека бременност и раждане. Също така предпазва от следродилна депресия и носи успокоение както на майката, така и на детето. Камъкът има благотворно влияние и при проблеми с щитовидната жлеза, високо кръвно налягане, мигрена и инсомния.

Синият дантелен ахат е особено подходящ за зодия Риби.

[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Сребърен пръстен със син дантелен ахат
Сребърен пръстен със син дантелен ахат. Вижте го ТУК.

[/ezcol_2fifth_end]

[ezcol_2fifth]

Сребърен медальон с ивичест ахат
Сребърен медальон с ивичест ахат. Вижте ТУК.

[/ezcol_2fifth] [ezcol_3fifth_end]

3. Ивичест ахат

Този елегантен камък, най-често в черни, бели и кафяви тонове, освен баланс, носи и изключителна сила и издръжливост. Помага на притежателя си да преминава през трудности и изпитания, провокира решителност, целеустременост и постоянство. Стимулира аналитично мислене, проницателност и мъдрост. Помага за по-добро себеосъзнаване, както и откриване и развиване на собствените таланти.

Черният ивичест ахат заздравява храносмилателния тракт, подсилва функцията на сърцето и оказва благотворно въздействие върху цялостното състояние на костната и мускулната система.

Този камък има особено изразено влияние над представителите на зодия Козирог.

[/ezcol_3fifth_end]

Разгледайте всички сребърни бижута с естествени полускъпоценни камъни ТУК.


 

[ezcol_1half]

Сребърен комплект с лагуна лейс ахат
Разгледайте всички сребърни бижута с ахат ТУК.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Сребърен комплект с мукаит
Разгледайте всички сребърни бижута с яспис ТУК.

[/ezcol_1half_end]

 

 
Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Лунният камък – символ на женското начало

[ezcol_2third]Лунният камък, подобно на лабрадорита и слънчевия камък, е част от групата на фелдшпатите и притежава типичния за тези минерали оптичен ефект (иридизация), при който светлината играе в различни цветове под повърхността на камъка. При популярните бели прозрачни и полупрозрачни лунни камъни този ефект се явява под формата на сини, зелени и розови петна, които се появяват и изчезват в зависимост от ъгъла, под който пада светлината, а при непрозрачните разновидности, които могат да бъдат млечно бели, розови, жълти, кафяви, прасковени и тн., се появява бяло играещо петно. Именно тази разпознаваема адуларисценция позволява сравнително лесно да разграничим естествения лунен камък от синтетичния опалит, който често неправилно бива кръщаван „лунен камък“.

Най-ценните лунни камъни се добиват в Шри Ланка и именно това е и официалният национален камък на страната (макар да дели място по популярност с шриланкийския сапфир). За Индия пък това е свещен камък, символ на триумфа на доброто над злото. Индийска легенда разказва за епична питка между бог Вишну и демоничното божество Бали, в която Вишну надвива опонента си като го разчупва на парчета, а всяко едно се превръща в различен драгоценен камък. Лунният камък е създаден от отблясъка на лунната светлина в очите на Бали в последните мигове на живота му. Според традицията в Индия лунният камък винаги трябва да се полага върху парче жълт плат – също свещен символ.

[/ezcol_2third] [ezcol_1third_end]

Едър сребърен комплект с лунен камък
Едър сребърен комплект с лунен камък. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1third_end]Познат на човечеството от древността, лунният камък е обгърнат от мистика и магия. Не само източните култури, но и римляните и гърците, сравнявайки отблясъците му с лунна светлина, твърдят в легендите си, че се е родил от вкаменени лунни лъчи и го свързват с божества, покровители на луната и нощта. Вероятно затова този камък става и символ на женското начало и енергия, също подвластни на цикличната луна. Жените са пришивали парченца лунен камък в дрехите си, когато са се надявали да заченат дете и са го държали до себе си по време на раждане. Земеделците пък са заравяли лунен камък в нивата си или са го окачвали на дърво за плодородие.

[ezcol_2fifth]

Филигранен сребърен пръстен с лунен камък. Вижте го ТУК.
Филигранен сребърен пръстен с лунен камък. Вижте го ТУК.

[/ezcol_2fifth] [ezcol_3fifth_end]

Освен това лунният камък е считан за мощен амулет за любов. Поверието гласяло, че ако при пълнолуние влюбеният задържи в устата си парче лунен камък може да прозре дали чувствата му са споделени. На лунния камък е приписвана още способността да сдобрява двойката след свада, както и да носи семейно щастие. Не е чудно, че накити с този минерал са били предпочитан дар през средновековието, когато кавалер се е обяснявал в любов или е искал ръката на дамата на сърцето си.

В днешно време за лунния камък се твърди, че засилва връзката с майката Земя, носи душевен мир и яснота на мисълта. Действието му е подвластно на фазите на луната и е най-силно по време на пълнолуние и новолуние. Има успокояваща и хармонизираща енергия, помага да се осмисли и осъзнае пътят към удовлетворението и щастието. Засилва интуицията. Въпреки че влиянието му над дамите е по-силно, на мъжете този камък помага в приемането и изразяването на дълго потискани чувства.

Смята се, че лунният камък допринася за хормоналния баланс при жените, облекчава предменструалния синдром и заздравява репродуктивната система. Повишава либидото, помага за лесно зачеване, гладко протичане на бременността и безпроблемно раждане. Лунният камък също така има благотворно влияние върху щитовидната жлеза и отделителната система. Препоръчва се още в случай на инсомния.[/ezcol_3fifth_end]

Подбран като подарък, лунният камък символизира дълбока и искрена любов. Това е един от камъните на месец юни и е подходящ талисман за родените под знака на Рак, Стрелец, Близнаци, Везна и Скорпион.

Разгледайте всички сребърни бижута с естествени полускъпоценни камъни ТУК.


[ezcol_1half]

Сребърни обеци с лабрадорити
Разгледайте всички сребърни бижута с лабрадорит.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Сребърни обеци с кабошон лунен камък
Разгледайте всички сребърни бижута с лунен камък.

[/ezcol_1half_end]

Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Щастливите камъни на Огнената Маймуна

[ezcol_1quarter]tezzor.com-китайски-зодии[/ezcol_1quarter] [ezcol_3quarter_end]

Докато по нашите ширини посрещнахме новата 2016 г. преди близо два месеца и вече почти сме забравили, че имаше заря и играхме дунавско хоро, китайската Нова година настъпи на 8 февруари, а именно днес, на 23.02., завършват традиционните тържества по честването й, тъй като посрещането продължава 15 дни.

Както много от нас вече знаят, тази година от китайския календар е годината на Червената огнена маймуна. В китайската традиция също са познати 12 зодиакални знака, но за разлика от западния зодиак, тези знаци се сменят в цикъл от 12 години. Следователно, подвластни на знака на Маймуната са родените през 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 и 2016 (имайте предвид обаче, че ако сте родени през януари 1980, да речем, тоест преди настъпването на Новата година според китайското летоброене, то Вашият знак е Овцата).

[/ezcol_3quarter_end]Освен на определено животно, различните години са подвластни и на различни елементи – това са петте елемента метал, вода, дърво, огън и земя. Тази комбинация предопределя каква ще е годината (за всички 🙂 ) и каква ще е съдбата на родените през нея. Всъщност е прието да се вярва, че годината на собствената зодия носи най-малко късмет на притежателя от всички останали години в дванадесет годишния цикъл. Затова, за да се противодейства на тази лоша поличба, е прието да се носи талисман в червен цвят, подарен от по-възрастен роднина.

Представителите на знака на Маймуната сe отличават с енергична природа, бърз ум и остър език. Те са магнетични и ексцентрични, лесно печелят симпатиите на околните и са добри лидери. Често обаче могат да бъдат възприети като прикрити и неискрени, както и за прекалени опортюнисти. Вечното им търсене на нещо ново и интересно понякога им пречи да развият талантите си и да напреднат в определена област.

Годината на Огнената маймуна, свързана с този жив и емоционален знак, обещава да е година на промяната, на новото начало, на енергията и волята за живот. Астролозите съветват да не се двоумим да се възползваме от възможностите, които срещнем по пътя си през идните 12 месеца, защото е много вероятно да се увенчаят с успех. Новите начинания са добре дошли, както и новите преживявания. Това е годината, в която трябва да учим, да се развиваме и да пътуваме.

Цветовете, които ще ни носят допълнителен късмет през тази година, както вероятно се досещате, са топлите тонове като различните нюанси на червеното, оранжевото, жълтото, кафявото и златистото. Китайската традиция предвижда също така през годината на Маймуната да се носи светло синьо и бяло за постигане на хармония и баланс.

Полускъпоценните камъни, които можем да изберем като талисмани за късмет са аметист, гранат, карнеол, тигрово око, цитрин, пирит, хаулит, прозрачен кварц, топаз, лагуна лейс ахат и син дантелен ахат. За самите представители на тази китайска зодия пък се препоръчва още перидотът.

[ezcol_1quarter]

Пръстен с карнеол в сребърен обков
Пръстен с карнеол в сребърен обков. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter]

Голям сребърен медальон с лагуна лейс ахат
Голям сребърен медальон с лагуна лейс ахат. Вижте ТУК.

[/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter]

Медальон със сталактит кварц (соларен кварц) в сребърен обков
Медальон със сталактит кварц (соларен кварц) в сребърен обков. Вижте го.

[/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end]

Сребърен пръстен със син дантелен ахат
Сребърен пръстен със син дантелен ахат. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1quarter_end]

[ezcol_1quarter]

Сребърен медальон с тигрово око
Сребърен медальон с тигрово око. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter]

Сребърен комплект обеци и медальон с хаулит и аметисти
Сребърен комплект обеци и медальон с хаулит и аметисти. Вижте го.

[/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter]

Сребърен медальон с цитрини
Сребърен медальон с цитрини. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1quarter] [ezcol_1quarter_end]

Сребърен медальон с плочка пирит в магнетит
Сребърен медальон с плочка пирит в магнетит. Вижте ТУК.

[/ezcol_1quarter_end]

Разгледайте всички сребърни бижута с естествени камъни ТУК.

 
Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Posted on Leave a comment

Как да изберем бижу за подарък?

От древни времена бижуто е предпочитан дар, символизиращ уважение, преклонение, преданост и обич. Красиви накити и скъпоценни камъни са разменяни между могъщи владетели в знак на мир, а бижу, подарено от мъж на дамата на сърцето му е обещание за любов още от античността.

До днес бижутата със своята красота, елегантност и символика, остават любим подарък, подходящ за почти всеки повод и момент. Изборът обаче не винаги е лесен. Затова в тази статия ще се опитаме да ви дадем някои насоки и предложения при избор на бижу за подарък за близка приятелка, любима или друга дама, на която бихте желали да засвидетелствате уважение и топли чувства.

1. Стилът на дамата…и съответно, на бижуто

Съобразете подаръка си с бижутата, които сте забелязали, че получателката носи или пък с нейния гардероб и лайфстайл. Ако става дума за елегантна бизнес дама, която се облича според строг корпоративен дрескод, бихме препоръчали да се спрете на стилни изчистени обеци:

[ezcol_1third]

Сребърни обеци с фасетиран турмалинов кварц и перла
Сребърни обеци с фасетиран турмалинов кварц и перла. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърни обеци с фасетиран опушен кварц
Сребърни обеци с фасетиран опушен кварц. Вижте ги.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърни обеци син мистик топаз
Сребърни обеци син мистик топаз. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third_end]


Това, че бижутата за офиса трябва да са дискретни и изчистени не означава обаче, че не може да изберете бляскаво бижу, подходящо за вечерно излизане и официален повод. Жените често са склонни да си набавят сами аксесоарите, от които имат нужда в ежедневието, но да се ограничават от закупуване на непрактично бижу, въпреки че им харесва. Подаръкът, от друга страна, не е задължително да е практичен.

[ezcol_1third]

Сребърни обеци с опушен кварц и златиста друза
Сребърни обеци с опушен кварц и златиста друза. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Масивен сребърен медальон с фасетиран лимонов кварц
Масивен сребърен медальон с фасетиран лимонов кварц. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърни обеци с цитрин, аметист и празиолит (зелен аметист)
Сребърни обеци с цитрин, аметист и празиолит (зелен аметист). Вижте ТУК.

[/ezcol_1third_end]


Ако дамата е артистична и свободомислеща натура, не се притеснявайте да й поднесете по-нестандартно и екстравагантно бижу. Изберете й модел-уникат, също като нея.

[ezcol_1third]

Сребърен комплект обеци и медальон с цилиндър аметист
Сребърен комплект обеци и медальон с цилиндър аметист. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърен медальон с хаулит и аметисти
Сребърен медальон с хаулит и аметисти. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърни обеци с необработен аквамарин и кианит
Сребърни обеци с необработен аквамарин и кианит. Вижте ги.

[/ezcol_1third_end]


Замислете се в какви цветове се облича. Ако е почитателка на червеното, то за нея идеални са карнеолът, гранатът или мукаитът.

[ezcol_1third]

Сребърен комплект обеци и висулка с фасетиран карнеол
Сребърен комплект обеци и висулка с фасетиран карнеол. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Обеци с едри гранати в сребърен обков
Обеци с едри гранати в сребърен обков. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен комплект обеци и медальон с мукаит
Сребърен комплект обеци и медальон с мукаит. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1third_end]

Ако й е любимо лилавото, можете да се спрете върху аметист, чароит или какоксенит.

[ezcol_1third]

Сребърни обеци с аметист
Сребърни обеци с големи аметисти. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърен медальон с чароит и аметист
Сребърен медальон с чароит и аметист. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен медальон с какоксенит, сини топази, лунен камък и перли
Сребърен медальон с какоксенит, сини топази, лунен камък и перли. Вижте ТУК.

[/ezcol_1third_end]

За привърженичките на синия цвят, подберете бижу със сапфир, халцедон или апатит.

[ezcol_1third]

Сребърен медальон със сапфир и изумруди
Сребърен медальон със сапфир и изумруди. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърни обеци с фасетиран аква халцедон
Сребърни обеци с фасетиран аква халцедон. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен комплект обеци и медальон с апатит
Сребърен комплект обеци и медальон с апатит. Вижте ТУК.

[/ezcol_1third_end]


2. Според повода

С едно добре подбрано бижу можете да кажете много повече, от колкото предполагате. Можете да се обясните в любов, да засвидетелствате приятелство или да пожелаете успех.

Полускъпоценни камъни като розовия кварц, синия дантелен ахат и рутиловия кварц символизират любов и отдаденост. Научете кои камъни казват „Обичам те“ ТУК.

[ezcol_1third]

Обеци с розов кварц в сребърен обков
Обеци с розов кварц в сребърен обков. Виже ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Голям медальон със син дантелен ахат в сребърен обков
Голям медальон със син дантелен ахат в сребърен обков. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърни обеци с рутилов кварц (Косите на Венера)
Сребърни обеци с рутилов кварц (Косите на Венера). Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third_end]


Пожелайте късмет в кариерата и бизнес начинанията с цитрин, малахит и гранат.

[ezcol_1third]

Сребърен медальон с цитрини
Сребърен медальон с цитрини. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърен медальон с малахит и перидоти
Сребърен медальон с малахит и перидоти. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Нежен сребърен комплект обеци и висулка с гранати
Нежен сребърен комплект обеци и висулка с гранати. Вижте ТУК.

[/ezcol_1third_end]


Отправете пожелание за спокойствие и благоденствие като подберете бижу със соларен кварц, перидот или топаз.

[ezcol_1third]

Медальон със сталактит кварц (соларен кварц) в сребърен обков
Медальон със соларен кварц в сребърен обков. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърни обеци с фасетирани перидоти
Сребърни обеци с фасетирани перидоти. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен медальон с ларимар и сини топази
Сребърен медальон с ларимар и сини топази. Вижте го.

[/ezcol_1third_end]


Ако се спрете на пирит в магнетит, тигрово око или ахат подарявате амулет-пазител.

[ezcol_1third]

Сребърен медальон с пирит в магнетит, бива перла, опушен кварц, гранат и цитрин
Сребърен медальон с пирит в магнетит, бива перла, опушен кварц, гранат и цитрин.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Медальон с тигрово око в сребърен обков
Медальон с тигрово око в сребърен обков. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Голям сребърен медальон с лагуна лейс ахат
Голям сребърен медальон с лагуна лейс ахат. Вижте ТУК.

[/ezcol_1third_end]


За личност, която се занимава с креативни дейности можете да изберете авантюрин, лабрадорит или оникс, за да пожелаете вдъхновение.

[ezcol_1third]

Масивен сребърен медальон с естествен авантюрин
Масивен сребърен медальон с естествен авантюрин. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърни обеци с кабошон лабрадорит
Сребърни обеци с кабошон лабрадорит. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен медальон с фасетиран оникс и опушен кварц
Сребърен медальон с фасетиран оникс и опушен кварц. Вижте го.

[/ezcol_1third_end]


3. Според нейната зодия

Ако дамата се интересува от мистика и астрология, вероятно ще се зарадва на бижу, съобразено с нейната зодия. Дори и по-скептичните представителки на нежния пол от време на време хвърлят по едно око на хороскопа си, дори и само за забавление. Такова бижу носи много лично послание и символика.

Въпреки че за всяка зодия има много на брой подходящи полускъпоценни камъни, ние ще ви дадем по едно предложение.

[ezcol_1third]

Голям сребърен медальон с рубин в циозит
Рубин в циозит – интересен камък за дамата Овен. Вижте го.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Обеци със сапфир в сребърен обков
Обеци със сапфир за дамата Телец. Вижте ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен комплект обеци и медальон с мъхов ахат
Красивият мъхов ахат е подходящ за дамата Близнаци. Вижте го.

[/ezcol_1third_end]

[ezcol_1third]

Сребърни обеци с перла
Сребърни обеци с перла – идеални за зодия Рак. Вижте ги ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърни етно обеци с карнеол
Сребърни етно обеци с карнеол, един от камъните на Лъва. Вижте ги.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен медальон с атлантисит и аметисти
Сребърен медальон с атлантисит – интересен камък за зодия Дева. Вижте ТУК.

[/ezcol_1third_end]

[ezcol_1third]

Сребърна гривна с лапис лазули
Сребърна гривна с лапис лазули за зодия Везни. Вижте я ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърни обеци със содалит
Сребърни обеци със содалит, подходящ за зодия Скорпион. Вижте ги.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен медальон със златен серафинит
Сребърен медальон със златен серафинит за зодия Стрелец. Вижте го.

[/ezcol_1third_end]

[ezcol_1third]

Сребърен комплект обеци и медальон с фасетиран опушен кварц
Сребърен комплект с опушен кварц за дамите Козирози. Вижте ТУК.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Сребърен медальон с аметист и гранати
И аметиста, и граната са подходящи за родените под знака на Водолей.

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Сребърен медальон със смитсонит
Сребърен медальон със смитсонит за зодия Риби. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1third_end]

Вижте кои други полускъпоценни камъни са подходящи за различните зодии ТУК.

Разгледайте всички сребърни бижута с полускъпоценни камъни и изберете идеалния подарък ТУК.

 


 

 
Споделете

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr