Posted on Leave a comment

Полускъпоценните камъни, които казват „Обичам те!“

Почти всяка дама ще признае, че добре подбраното бижу е един от най-нежните и романтични подаръци. Но знаете ли какво „казва“ полускъпоценният камък в медальона, подарен за годишнината или каква сила и енергия носи камъкът в пръстена, избран за рождения ден? В тази статия ще ви запознаем с 10 красиви полускъпоценни камъка, които символизират любов и привличат обич и грижа в живота на притежателя си.

1. Аметист

Аметистът е един от най-древните и мощни амулети. Той изчиства съзнанието и помага на притежателя си да различи истински от лъжовните чувства, да се пребори с несигурност, съмнения и ревност. Този камък символизира дълбока и искрена любов, крепяща се на честност и взаимно доверие и уважение. Комбиниран с хризокола, аметистът носи хармония и спокойствие в напрегнати и бурни романтични отношения.

Прочетете още за историята и свойствата на аметиста ТУК.


2. Гранат

Гранатът е силен защитен и енергизиращ камък. Той стимулира либидото и сексуалното желание. Този камък символизира страстна и чувствена любов.


3. Лунен камък

Сребърен пръстен с кабошон лунен камък в орнаментиран обков
Сребърен пръстен с кабошон лунен камък. Вижте ТУК.

Лунният камък е символ на женската енергия и сила. За него се твърди, че засилва фертилитета и сексуалното желание и помага на дамата да се докосне до своето женско начало и идентичност. Лунният камък символизира уважение и преклонение пред жената и майката. Също така помага на двама влюбени да си дадат прошка и да превъзмогнат различията си.


4.Празиолит

Празиолитът е камък на чистите и искрени чувства. Той помага на притежателя си да се докосне до най-дълбоките си и съкровени емоции. Този нежен зелен кварц символизира силна обич и дълбоко приятелство.

Прочетете повече за свойствата на празиолита ТУК.


5. Розов кварц

Розовият кварц има деликатна и успокояваща енергия. Той помага на притежателя си да приеме и обикне първо самия себе си. Да даде прошка и да се избави от чувство за вина и тревожност. Този камък символизира и привлича романтична и хармонична любов. Комбиниран с родохрозит, розовият кварц също така носи страст и чувственост в отношенията.


6. Рутилов кварц

Рутиловият кварц, познат още с романтичното название „Косите на Венера“ е приеман от много древни култури като камък на вечната младост и красота. За него също се твърди, че помага на притежателя си да превъзмогне несподелена обич и да събере отново двама влюбени след кавга. Този камък символизира вечна и отдадена любов.

Прочетете повече за рутиловия кварц ТУК.


7. Пренит

Нежният пренит е камък на интуицията. Твърди се, че помага на притежателя си да се докосне до божественото и до себе си. В интимните отношения той носи дълбоко опознаване и разбиране на партньора. Символизира дълбока, зряла и истинска обич.

Научете повече за пренита ТУК.


8. Син дантелен ахат

Тази рядка разновидност на ахата е камък на мир и хармония. Това носи и в романтичните отношения – подобрява комуникацията, доверието и взаимното разбиране. Символизира нежна и грижовна обич и привързаност.


9. Опушен кварц

Опушеният кварц е камък на хармонията и връзката с природата и земята. Той балансира енергията и мислите. В романтичните отношения носи разбирателство и честност. Символ е на отдаденост и вярност.


 

10. Лимонов кварц и цитрин

И цитринът, и лимоновият кварц са камъни на щастието, успеха и късмета. В интимните отношения носят радост и енергия и вливат нова свежест и емоция. Тези полускъпоценни камъни са символ както на нова любов, така и на преоткриване и възраждане да обичта между дългогодишни партньори.

Научете повече за цитрина ТУК.

 

Разгледайте всички сребърни бижута с естествени полускъпоценни камъни ТУК.


 

 

 

 

 


Споделете
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *