Posted on Leave a comment

Серафинит – ангелският камък

Серафинитът е вид клинохлорит, който принадлежи към групата на хлоритите. Този сравнително рядък камък се добива почти изключително от районите около езерото Байкал в Русия. Името му идва от думата “серафим” – библейското название на ангели с 6 крила, които стоят около Божия престол; в християнството това е най-високото ниво в ангелската йерархия. На камъка е дадено това божествено име, тъй като сребристите нишки и играта на светлина по повърхността му напомнят на ангелски криле.

[ezcol_3fifth]

Но името на серафинита е свързано не само с външния му вид, но и с мистичните свойства, които му се приписват. Този камък отговаря най-вече за сърдечната чакра (затова се препоръчва носенето му като медальон, близо до сърцето, или като пръстен на безименния прът на лявата ръка) и се твърди че приближава човека до божественото. Ползва се широко за медитация и се смята, че е зареден със забележителна духовна енергия, която помага за достигане на физическа и емоционална хармония. Отваря сърцето за любов към себе си и към околните и съответно привлича любов и нежност към носещия го. Позволява достигане на житейски баланс и благоденствие и е в помощ на онези, които се целят към трансфомация или промяна.

Тъй като се смята, че серафинитът помага за отблокирането на енергийния поток в тялото, той е предпочитан камък за лечение. Енергията му има благотворно действие върху възобновяването на клетките в организма, изчистването и засилването на кръвта, усвояването на веществата. Стимулира метаболизма и засилва имунната система, подпомагайки способността на тялото да се лекува само. Вярва се, че камъкът забавя развитието на злокачествени заболявания. Има общ пречистващ и детоксикиращ ефект и забързва всички оздравителни процеси, а навремето дори е ползван като амулет срещу змийски охапвания.

[/ezcol_3fifth] [ezcol_2fifth_end]

Едър сребърен медальон със серафинит и перидот
Сребърен медальон със серафинит и перидот. Вижте го ТУК.

[/ezcol_2fifth_end]

Днес бижута от серафинит се носят не само заради невероятната красота на камъка, но и заради разбирането, че привличат любов, нежност, късмет и хармония в живота на притежателя. Те са прекрасен подарък, но трябва да се има предвид, че серафинитът е сравнително мек камък и е редно да се пази от удари и наранявания. Ефектът му е най-силен при представителите на зодия Телец и Стрелец.

Вижте нашите предложения за бижута със серафинит ТУК.

Разгледайте всички сребърни бижута с естествени камъни ТУК.

 


 

[ezcol_1half]

Сребърен медальон с имперски яспис и аметисти
Разгледайте нашите сребърни бижута с яспис.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Едър сребърен пръстен с мъхов ахат
Разгледайте нашите сребърни бижута с ахати.

[/ezcol_1half_end]


Споделете
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Вашият коментар