Posted on Leave a comment

Цитринът – камъкът на щастието и успеха

Цитринът, както аметиста и празиолита, е вид кварц. Цитринът се получава от нагрят аметист, било то в природата или в лабораторни условия. Цветът на камъка варира от бледо до наситено жълто с оранжеви, кафяви или зелени отенъци. Името му е дадено от древните гърци и идва от жълтия цвят и от цитрусовите плодове, на които напомня.

[ezcol_1half]

Носещ цвета на слънцето, цитринът е енергизиращ камък, който разбужда тялото и съзнанието, стимулира ума и въображението и дава воля за действие и живот. Особено популярно е разбирането, че цитринът е камъкът на търговците и е ценен помощник в бизнес начинанията – твърди се, че камък цитрин сложен в касовия апарат или бижу с цитрин, носено по време на бизнес среща, ще привлече към притежателя си успех.

Камъкът е подходящ за хора от всички професии, тъй като увеличава продуктивността, отключва интуицията, носи вдъхновение и подобрява междучовешките отношения. Хората на изкуството могат да използват този камък, когато са в творчески застой, а на лидери и водачи помага в ораторството. Вдъхва оптимизъм, вяра и решителност. В семейството цитринът носи хармония и разбирателство.

Камъкът има силно предпазващо действие като отблъсква негативната енергия и пази от чужда завист и лоши помисли, а някои древни народи са смятали, че има свойството да предотвратява змийско ухапване и да лекува отравяне. Цитринът е полезен камък при депресии, страхови състояния и проблеми със съня като носи цялостно усещане за щастие и удовлетворение, повишено самочувствие, смелост и инициативност.

Освен за ума и душата, цитринът има силно пречистващо действие и за тялото. Смята се, че освобождава от натрупани токсини и е особено полезен за отделителната система. Помага на храносмилането, бъбреците и пикочния мехур. Засилва метаболизма и подпомага функцията на ендокринната система. Носи енергия и помага за преодоляването на натрупаната умора.

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Пръстен с цитрин в сребърен обков
Пръстен с цитрин в сребърен обков. Вижте го ТУК.

[/ezcol_1half_end]Цитринът не е особено подходящ за хора, склонни към избухливост, агресивност и прекалена възбудимост.

Идеален подарък е за 11-тата и 17-тата годишнина от брака. Също така, цитринът е камъкът на месец ноември и е особено подходящ амулет за родените под знака на Лъв, Овен, Дева, Стрелец и Близнаци.

Вижте нашите сребърни бижута с цитрин ТУК.


Прочетете повече за други полускъпоценни камъни, свързани с цитрина:

[ezcol_1half]

Масивен пръстен с кабошон аметист в сребърен обков
АМЕТИСТ

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Сребърни обеци с празиолит (зелен аметист)
ПРАЗИОЛИТ (ЗЕЛЕН АМЕТИСТ)

[/ezcol_1half_end]


Споделете
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr
Вашият коментар